Project Description

Na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel

Fysiotherapeut, manueeltherapeut van FTC Waddinxveen

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden operaties uitgevoerd. Na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel. Uw lichaam moet weer zich weer herstellen in de conditie waarin hij voor de operatie was. Wij zijn specialist in de revalidatie die volgt op een orthopedische ingreep. Door nauwe samenwerking met diverse specialisten in ziekenhuizen bieden we jou een optimaal zorg- en revalidatietraject bij Fysiotherapeutisch Centrum Waddinxveen.

Waarom revalideren?

Na een operatie van bijvoorbeeld u rug, schouder-, heup- of kniegewricht, zoals een hernia, totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie moet u revalideren. Ook na een ongeval thuis, op het werk of door sport is orthopedische revalidatie erg belangrijk. Wanneer u op de juiste manier revalideert, verkleint u de kans dat klachten op een later moment terugkomen.

Optimaal Herstel

Naast revalidatie na een operatie bieden wij ook begeleiding voor een operatie. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voor een operatie, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen. Onze fysiotherapeuten bezoeken u in sommige gevallen ook aan huis voor revalidatie, wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent en niet naar ons toe kunt komen.

Orthopedische revalidatie bij ons in de praktijk

Het doel van orthopedische revalidatie is het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Middels specifieke oefeningen verbeteren we de belastbaarheid van bijvoorbeeld u rug, knie, schouder of heup. Samen met u stellen we een specifiek behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en behoeften.

Wilt u een afspraak maken, met of zonder verwijzing?

Geen probleem, wij helpen u graag verder. Neem hier contact op met een van onze fysiotherapeuten

TEAM
CONTACT