Project Description

Hartrevalidatie is een trainingsvorm die toegepast wordt bij mensen met chronische hartklachten, na een revalidatie in het ziekenhuis of na een ziekenhuisopname van mensen met een dotterbehandeling, hartinfarct of hartoperatie.

U kent misschien het gevoel: “Hoe moet het nu verder? Wat kan ik, wat mag ik, is dit of dat niet gevaarlijk, hoe ernstig is het als ik pijn op de borst voel, hoe moet het met mijn werk?” Het kan ook zijn dat u zich onrustig of angstig voelt, dat u prikkelbaar bent en snel geëmotioneerd. Veel deelnemers aan ons hartrevalidatieprogramma zitten met deze vragen of andere onduidelijkheden.

 

Waarom hartrevalidatie bij FTC Waddinxveen?

Met hartrevalidatie gaat u zelf aan de slag door onder begeleiding van een fysiotherapeut te bewegen. U leert daarmee uw mogelijkheden en uw eventuele grenzen (her)kennen.

U werkt onder begeleiding aan:

* het herwinnen van zelfvertrouwen

* het opbouwen van de conditie

* het opnieuw leren kennen van mogelijkheden en eventuele beperkingen

* het uitvinden waar eventuele klachten vandaan komen

* het aanwennen van een nieuwe manier van leven

 

Het trainingsprogramma

Tijdens het intakegesprek maakt de fysiotherapeut samen met u een programma op maat. Zo kunt u gericht aan uw persoonlijke doelen werken. Het programma bestaat uit een fiets- en krachttraining en wordt gehouden in onze fitnesszaal.

Wilt u een afspraak maken, met of zonder verwijzing?

Geen probleem, wij helpen u graag verder. Neem hier contact op met een van onze fysiotherapeuten

TEAM
CONTACT