Project Description

Fysiotherapeut, de specialist in bewegen…

Fysiotherapeut, manueeltherapeut van FTC Waddinxveen

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is er voor iedereen, van klein tot groot en van jong tot oud. Een fysiotherapeut is een specialist op het gebied van het houding- en bewegingsapparaat. Als u niet goed kunt bewegen, als u niet durft te bewegen of als u meer moet bewegen, de fysiotherapeut helpt u hier graag bij.
Wanneer u bij een fysiotherapeut komt, wordt er eerst een intake gedaan, hierbij wordt uw klacht in kaart gebracht. Daarop volgt meestal een lichamelijk onderzoek en wordt er een diagnose geformuleerd. Uiteindelijk wordt er een behandelplan met u besproken.

Welke aandoeningen behandeld de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut houdt zich bezig met klachten van het bewegingsapparaat. Dat kan gaan om sportblessures, klachten door overbelasting of juist inactiviteit.
Maar ook klachten vanwege een ongeval, ziekte of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Welke behandelingen geeft de fysiotherapeut

Elke behandeling is uniek, dat komt omdat elke persoon ook uniek is. Iedereen ervaart zijn klachten op zijn eigen manier en de consequenties van de klachten zijn sterk afhankelijk van persoonlijke eisen aan het dagelijks bewegen. Bij het opstellen van een behandelplan houdt de fysiotherapeut rekening met de persoonlijke omstandigheden van de patiënt. De fysiotherapeut kan gebruik maken van verschillende behandelvormen zoals: informeren en adviseren, oefeningen (voor thuis of in de oefenruimte), mobilisaties en Dry Needling. Een behandeling bestaat meestal uit een combinatie van de bovengenoemde behandelvormen.

De fysiotherapeut van FTC Waddinxveen

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

Sinds 1 januari 2006 heeft u voor fysiotherapie geen verwijsbriefje van een arts meer nodig, u kunt met of zonder verwijzing van een arts bij een fysiotherapeut terecht.
Voor sommige aandoeningen is het echter wel handig om een verwijzing van een arts te hebben, hiermee kunt u dan aanspraak doen op een vergoeding vanuit uw basisverzekering. Uw fysiotherapeut kunt u informeren wanneer dit het geval is.

Vergoedingen

De fysiotherapie behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Het aantal fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van het door u gekozen pakket. Voor kinderen tot 18 jaar worden komt de vergoeding uit de basisverzekering. Wanneer u een chronische indicatie heeft, worden de behandelingen vanaf de 20e keer vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering vergoed worden of bij onvoldoende behandelingen, zijn deze behandelingen voor uw eigen kosten.

Let op een chronische indicatie is niet hetzelfde als een chronische ziekte hebben. De fysiotherapeut kan u vertellen welke aandoeningen een chronisch indicatie hebben.

Wilt u een afspraak maken, met of zonder verwijzing?

Geen probleem, wij helpen u graag verder. Neem hier contact op met een van onze fysiotherapeuten

TEAM
CONTACT